Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

viernes, 5 de junio de 2009

APROFITAR LA WEB DE LA XARXA

UNES IDEES SOBRE EL FUNCIONAMENT DE LA WEB DE LES BIBLIOTEQUES VALENCIANES
Podeu baixar un pdf amb unes indicacions d'algunes coses que podeu trobar o fer a la web de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana (http://xlpv.cult.gva.es). Si teniu qualsevol dubte sols pregunteu.
Baixeu-lo ací

PROJECTE DE LA NOVA BIBLIOTECA

Projecte per a la nova Biblioteca presentat el 14 d'abril de 2009 en la festa del 25é aniversari de la Biblioteca.
Descarregar d'ací

jueves, 4 de junio de 2009

Discurs del Regidor el dia del 25é Aniversari

DISCURS DE JOAN NOGUEROLES, REGIDOR D'EDUCACIÓ I CULTURA

DE L'ACTE DEL 25É ANIVERSARI DE LA BIBLIOTECA.

Casa de la Cultura Polinyà de Xúquer,. 14 d'abril del 2009.

Doncs sí, ja han passat 25 anys.

Recorde els mesos previs a la inauguració de la Biblioteca Municipal, tenia 16 anys. Vaig tindre la sor de viure-ho personalment perquè aleshores formava part de la Junta de la Casa de la Cultura juntament amb un grapat de gent (entre altres Jordi i Eduard). I tothom ho feiem de manera altruista, simplement teníem un objectiu: fomentar la lectura al nostre poble; donar-li vida cultural amb uns recursos limitats.

Recorde com la Conselleria de Cultura d’aquells temps s’involucrà i ens anava enviant el material: “han vingut les prestatgeries!!”. Tot allí a muntar-les. “Han arribat les caixes dels llibres!!”. En obrir-les sentíem aquella típica olor a llibre nou. Llibres en valencià. Per fi!!

La feina era descomunal: classificar els llibres, col·locar-los a les prestatgeries correctes, registrar-los,.... i , per supost, tot sense ordinador. He de reconeixer que Jordi va fer molta feina, molta i bona. Aquesta feina va passar després a Eduard i a ell li ha tocat anar reorganitzant la Biblio i adaptar-la a nous temps.També he de reconeixer aquesta feina, com no, i la paciència.

Però ja fa temps que la Biblio s’ha quedat menuda, i vella. Açò havía de canviar perquè així no es podia continuar i Polinyà es mereix una biblioteca de qualitat. Hen estat mirant molts espais, barallavem opcions diverses fins que va apareixer el Pla d’Inversions Locals del Govern Central i vam establir com la prioritat la construcció d’una nova Biblioteca i al mateix temps una reforma del Centre Cultural, que també feia falta.

Quan estiga acabat Polinyà tindrà la Biblioteca que es mereix. No només com a espai físic, sinó com a motor de molts actes i activitats culturals que volem fer y que el poble demanda: tallers d’animació a la lectura, presentació de llibres, recitals de poesia, recitals, trobades de lectors, etc. I ho farem també amb les condicions que el poble es mereix.

No voldria acabar sense agrair a tots aquells polítics i institucions que al llarg d’aquestos anys han confiat en la Biblio i l’han impulsada. Però sobretot vull agrair a tots els socis i sòcies, veïns i veines del poble, perquè realment això és l’ànima de la Biblioteca. Des d’ací encoratjar-voa a que participeu de les activitats que fem i l’any que ve, quan s’inagure aquesta Biblioteca vos esperem una altra vegada a totes i a tots. Perquè la cultura és l’essencia d’un poble, y un poble sense llibres, un poble sense lectors, és un poble sense iniciativa, sense esperit crític.

Biblioteca.....Enhorabona pel teu 25é aniversari. Moltes felicitats.

Moltes gràcies

Joan Nogueroles, Regidor d’Educació i Cultura

Instruccions per descarregar arxius

Per descarregar els arxius del blog heu de seguir els següents passos:

1.- Pulseu al link que voleu descarregar. Per exemple: "Planol biblio nova".
2.- Vos ixirà una pàgina on podreu visualitzar l'arxiu a descarregar. Per començar la descàrrega cliqueu en download.
3.- Descarregueu l'arxiu: Adobe Acrobat (.pdf)
4.- Introduïu les següents dades:
  • Username or email: bibliopolinya
  • Password: blogbiblio
  • Després polseu en "login"
5.- Una vegada heu seguit estos passos, en uns segons vos eixirà l'arxiu a descarregar on podreu guardar-lo on vullgau o imprimir-lo directament.

miércoles, 3 de junio de 2009

LA BIBLIOTECA DIGITAL MUNDIAL.
El projecte fou una proposta individual de James H. Billington, responsable de la Biblioteca del Congrés del Estats Units. Va plantejar a la Unesco l'any 2005 donar lliure accés als tresors culturals creats per la Humanitat al llarg del temps. Així tenim que, des d'un mapa mundi podem accedir a importats documents, llibres, manuscrits.... Vora 1250 documents històrics, religiosos, cientìfics, geogràfics que es poden consultar, ampliar i inclús imprimir o descarregar-los. El material es classifica segons la regió del món, el periode històric o el tipo de document.
La web de moment està en 7 idiomes, incluit el castellà.
Feu-li una ullada