Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

lunes, 9 de diciembre de 2013

AUTOR DEL MES: EDUARDO MENDOZA

Fa poc que li han donat a Eduardo Mendoza el premi del Parlament Europeu al millor llibre europeu de l'any“Riña de gatos” Una bona excusa per traure de les prestatgeries una selecció de les obres d'aquest magnífic autor. Variat en quant al temes però sempre amb gran qualitat i un punt d'humor i sàtira.
per
Podeu consultar la seua biografia a diverses pàgines, com la wikipedia
Ahí va la tria de llibres:
- El misterio de la cripta embrujada (1979). Al temps que una història de crims i intrigues una potent sàtira arrelada en la tradició picaresca.
-Sin noticias de Gurb (1991). Dos extraterrestres han d'aterrat a Barcelona per una avaria; un d'ells sembla que es perd a Barcelona i l'altre ha d'eixir a buscar-lo. Una sàtira impressionant de la nostra societat.
-El año del diluvio (1992). A un poblet de Catalunya una monja que administra un hospital en prou mal estat es decideix a fer que el cacic del poble l'ajude; això la porta a una relació... perillosa. El que envolta als personatges es tan important o més que aquest fet.
- Una comedia ligera (1996). Ha acabat la segona guerra mundial, Barcelona viu encara a la postguerra. Vas llegint i sembla una comèdia de costum però... quan entra en escena el crim i la intriga.....
- La aventura del tocador de señoras (2001). El protagoniste de El misterio de la cripta embrujada es converteix en perruquer, victima d'un engany i obligat a investigar un assassinat. Sempre amb el toc de sàtira i humor.
-El último trayecto de Horacio Dos. (2002). Un viatge estrafalari, una història plena d'humor en un recorregut per l'espai. Una peculiar història de ciència ficció.
-Mauricio o las elecciones primarias (2006). El protagonista torna a Barcelona abans que Barcelona fora designada seu olímpica. Un retrat d'un moment important del nostre passat recent vist amb l'acidesa típica de l'autor.
-El asombroso viaje de Pomponio Flato (2008). Un mescla explosiva de novel·la històrica, policíaca i parodia. Contar l'argument seria desvetlar detalls que millor descobrir-los cadascú; sols dir que passa al segle I de la nostra era a Nazaret.
-Riña de gatos (2010). L'obra que l'ha fet mereixedor del premi del Parlament Europeu. Un anglés aplega a Madrid en la primavera de 1936 per autentificar un quadre d'un amic de Primo de Rivera en un moment crucial de la història d'Espanya; amors, espionatge, polítics, policia,.... Sense deixar de costat el sentit de l'humor.