Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

martes, 12 de mayo de 2009

Formem part de la Xarxa

La Biblioteca de Polinyà forma part de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana des de l'any 2004. No totes les biblioteques de la Comunitat Valenciana formen part de la Xarxa, sols aquelles que voluntariament s'afegeixen complint una sèrie de requisits. Sobre la Xarxa i els que en formem part podeu trobar informació a la web, http://xlpv.cult.gva.es. Hi ha molta informació disponible
Formar-ne part comporta una sèrie de beneficis per al socis de la Biblioteca de Polinyà. El carnet de la Biblioteca no sols és vàlid per a Polinyà sinó per a totes les Biblioteques de la Xarxa. Així, pot fer us del prèstec i tots els serveix disponibles a qualsevol de les Biblioteques que en formem part. Hi ha un mateix carnet per a tota la Xarxa.
També destacar que amb el carnet pots conseguir descomptes a la compra de llibres en alguns establiments i també en les entrades als teatres de la Generalitat Valenciana. Hi ha més informació a la web; sinó enviam un correu a bibliopolinya@hotmail.com i et remetre els llistats corresponents.
Recorda que durant l'horari que està oberta la biblioteca pots conectar-te pel messenger i t'atendre en tot allò que puga.
Continuarem informant.

lunes, 11 de mayo de 2009

Els principis de la Biblio

La Biblioteca de Polinyà de Xúquer fou inaugurada el 14 d'abril de 1984. Cumplim ara 25 anys. El seu primer Bibliotecari fou Jordi Rodriguez Bosch.


La primera corporació democràtica de Polinyà va projectar ben prompte la construcció d'un centre cultural (La Casa de la Cultura) on estava inclosa des d'un principi. Així, el ple municipal de 14 d'octubre de 1982 aprova “que estando próximas a finalizar las obras de Casa de Cultura, en donde se ubican las instalaciones necesarias para una Biblioteca Pública se estima necesario la creación de la correspondiente Biblioteca Pública Municipal como institución dependiente del Servicio Nacional de Lectura...”.


L'1 de juliol de 1983 la Comisió Permanent de l'Ajuntament aprova nombrar a Eduard J. Gay, Cronista Oficial de Polinyà, persona encarregada d'ultimar els detalls del projecte davant el Centre Coordinador de Biblioteques.


El 23 de febrer de 1984 el regidor de Cultura, Juan Bernardo Gay, proposa al ple una Junta Local amb representació de diverses associacions locals: Mª Carmen Martín en noms dels Cursos de Valencià Carles Salvador, Maruja Bueno per l'Associación d'Ames de Casa, Edelmiro Clari per l'Associació de Jubilats, Alberto Navarro en nom de la Comicoteca, Sebastián Puig per la Banda de Música, Carmen Giner en representació de la Coral Sant Joan i Rosa Ureña en nom del Col·lege Públic Alcocera. La Junta convocarà un Concurs de mèrits i elegeix a Jordi Rodrígues Bosch com a Bibliotecari, que presideix la Junta per primera vegada el 28 de març. El dia 27 de febrer ja s'havien rebut 2.027 com a lo fundacional per part del Centre Coordinador de Biblioteques, així com el mobiliari.

Tot açò culmina el dia 14 d'abril dia que va obrir les portes la Biblio, com tots la coneguem. Estava d'Alcalde José Luís Escrivá.