Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

lunes, 4 de octubre de 2010

NOVA DONACIÓ DE LLIBRES


El passat dijous 30 de setembre el ple de l'Ajuntament de Polinyà acceptà la donació de la biblioteca personal de Pepita García Rubio, efectuada pels seus hereus ; la Sra. García va morir el passat més d'agost, era sòcia de la Biblioteca de Polinyà, on venia sovint quan estava al poble (estius i algunes festes. La donació està composta per 4 enciclopèdies de temàtica diferent i diverses colección de novel·la: d'aventura, de terros, clàssic espanyols, etc. El llibres estaran exposats durant un temps en una prestatgeria de la Biblioteca en la secció Novetats i Propostes i després passaran cadascún al lloc corresponent.
De tant en tant algunes persones fan xicotetes donacions anònimes que passen a catàleg previa anotació; quan la donació té un cert volum i/o importancia cal ser aprovada pel ple de l'Ajuntament, tal com es va fer fa uns mesos amb la donació de quadres, ceràmica i maquetes d'avions per a inaugurar la nova Biblioteca.

Dossier:BIOGRAFIES A LA BIBLIOTECA

La idea és anar facilitant-vos uns dossier on recullirem el fons de la biblioteca agrupant per seccións, per temes, per signatura o per centres d'interés. El primer en surtir és el de BIOGRAFIES. Trobaren un llistat de les obres que podeu trobar a la biblioteca i la selecció d'algunes pàgines web sobre biografies.
Una biografia (del grec bios ("vida") i graphein ("escriure"), és un gènere de la literatura (o d'altres mitjans, com el cinema) basat en la narració escrita d'algun personatge. Generalment, s'utilitza el terme biografia per narracions sobre personatges no ficticis. Una biografia escrita pel mateix personatge és una autobiografia.
Una biografia és més que una col·leció de dades (naixement, educació, treball, etc.) o un curriculum vitae. Normalment, també tracta de les emocions i sentiments de la persona respecte a les experiències de la propia vida
Les biografies més antigues que es coneixen són les produïdes pels escribes de l'antiguitat (Antic Egipte, Mesopotàmia, diverses biografies de l'Antic Testament i, més endavant, les biografies de la Grècia Antiga i els evangelis, que narraven la vida de Jesús de Natzaret. En general, el rigor històric d'aquestes biografies es força baix.
Durant l'edat mitjana, els principals escriptors de biografies són els monjos, que escriuen sobretot sobre personatges religiosos. És al segle XVII que es comencen a escriure biografies modernes sobre personatges notables. Avui en dia, és un gènere molt popular, tant en literatura com en cinema.
Podeu baixar-lo ACÍ