Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

jueves, 17 de marzo de 2011

CITA AMB L'AUTOR: Enric Lluch


Et proposem llegir-te, si no ho has fet, TEMPS DE CONQUESTA. El dimecres 7 d'abril a les 19,30 ens trobarem amb Enric Lluch, l'autor, per parlar de la seua obra en general però sobre tot d'aquest llibre. Ho farem al Centre Cultural Ausiàs March, en mig de l'exposició Jaume I i el seu temps que ens ha cedit la Fundació Bromera i que pots vore a partir del dia 27, que la inagurarem.
A la biblioteca tenim alguns exemplars de la novel·la.
Animat. Sigues de Polinyà o de qualsevol altre lloc pots vindre igual.
¿Quantes ocasions tens per parlar d'un llibre amb el seu autor?


lunes, 14 de marzo de 2011

DE LES NOVETATS DE MARÇ.....(2)


EL ANGEL PERDIDO, Javier Sierra.
És comparable a La Cena Secreta. Enganxa com aquella, et lliga de tal forma a la intriga que no pots deixar el llibre un momentet. La trama és d el'estil i temàtica de Javier Sierra. Agafa una realitat, uns monuments, uns llocs, uns fets històrics i els dona una interpretació o els afegeix una acció inesperada, propia. Pots compartir o no les seues teories però té una gran habilitat per fer-les creibles. Com en algunes novel·les, ara que és fàcil fer-ho, resulta interessant anar consultant alguns llocs, personatges, fets, històrics, sectes, etc, en internet. T'enriqueix al temps que llegeixes i t'ajuda a crear-te la teua propia oponió. Que sempre interessa.

DE LES NOVETATS DE MARÇ.....


NUEVA YORK, d'Edward Rutherfurd.
He de confesar que no coneixia a l'autor però he disfrutat amb aquesta novel·la que vaig vore recomana en algunes revistes i webs. Em varen atraure els comentaris, tot i que desconfiava per si eren tan sols publicitats. Però realment m'ha agradat; ha sigut un plaer llegir-la. No tenia massa interés en anar a Nueva York, encara que a algú li semble extrany, i ara m'agradaria poder recorrer els llocs que apareixen ahí descrit i encara es conserven. Compta la història de la ciutat al llarg de vora 400 anys, des de mitjans del segle XVII fins al 11-S. Està composta de varies generacions d'unes quantes fàmilies molt diferents; totes en algún moment acaben creuant-se, relacionant-se o enfrontant-se i encara que en algún moment semble que este o aquell personatge queda com tallat, com si li faltara alguna cosa o no saps ben be que passa,... cap problema que més endavant eixirà tot.
Al llarg del llibre he tingut que cobrir la curiositat per ampliar la informació d'alguns fets, o per vorer la localització d'algún lloc però sobre tot de buscar fotos d'edificis, monuments, etc, més quant més en apropem a l'actualitat.
Sobre l'autor està interessant el que es comenta a Hislibris; també està interessant la web que han creat amb fotos de Nueva York (pero busqueu a internet que en surten eixes i moltes més).

REVISTA NOVETATS MARÇ


Ha sortit ja la revista de novetats del mes de març. Els qui esteu a la llista de correu de la Biblioteca ja l'haureu rebuda els qui no podeu baixarla ACÍ.
Destacar l'entrada d'alguns documentals sobre astronomia, dos pel·lícules de majors i dos per a xiquets. Resenyar l'increment dels llibres que formen la Biblioteca per a pares; recordeu que és un apartat a la secció d'infantil amb llibres dirigits a pares/mares. En aquest cas hem incorporat:
- La relación con otros niños y el acoso escolar
- Técnicas báscias para educar.
- Mejorar la autoestima.
- El trastorn del nen consentit.
La secció de cuina s'incrementa amb dos noves obres: La biblia de los alimentos (informació sobre la composició dels aliments) i 365 recetas de pasteles y galletas, per als amants de la reposteria; són receptes fàcils.
De les novel·les millor vos parle en una altra entrada.