Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

viernes, 23 de julio de 2010

GEMMA LIENAS I ELS SEUS DIARIS



Gemma Lienas és una autora compromesa amb allò que pensa; compromesa a l'hora d'escriure i també a l'hora de la seua vida pública. Podeu trobar una ampla informació a la seua web personal. Allí trobareu la seua extensa obra per a menuts, per a joves, per a adults.... És noticia perquè una conjunt important de les seues obres ha estat portat al cine i s'estrena hui 23 de juliol: Els diaris de Carlota.


A la Biblioteca de Polinyà pot trobar, entre d'altre obres els quatre diaris:

EL DIARI LILA DE CARLOTA: és una guia subversiva que ens convida a reflexionar sobre la situació de la dona en el món d’avui i ens encoratja a continuar “la cadena lila”. Per descobrir situacions injustes cap a la dona, per descobrir quan estem actuant d’acord amb uns models imposats, et calen les ulleres liles. Posa-te-les!
EL DIARI BLAU DE CARLOTA: no és ben bé ni una novel·la ni un diari, sinó un llibre a cavall entre la ficció i la no-ficció que tracta aquestes formes de violència i ens ofereix recursos per defensar-nos davant de situacions de perill.
EL DIARI VERMELL DE CARLOTA: només és per a tu si penses que la sexualitat és una activitat natural de les persones, molt lúdica, que permet una gran comunicació i complicitat i que, en ella mateixa, no té res a veure amb actes dolents ni bons. El llibre que tens a les mans no és ben bé una novel·la ni tampoc un diari. És un llibre amb uns capítols novel·lats, en els quals la Carlota estableix una relació sentimental i sexual amb en Flanagan (el famós detectiu de llibres com No demanis llobarro fora de temporada), i amb uns altres capítols en què, amb l'excusa d'un diari, la Carlota va exposant tot el que aprèn sobre la sexualitat i, de retruc, sobre els sentiments.
EL DIARI GROC DE CARLOTA: tampoc no és ben bé ni una novel·la ni un diari, sinó un llibre a cavall entre la ficció i la no-ficció que mira de respondre una sèrie d’interrogants: ¿Quins tipus de drogues hi ha? ¿Quins efectes provoca cadascuna? ¿Què és l’addicció? ¿I la síndrome d’abstinència?.

Segurament la peli serà, si aplega, un aperitiu, una ràpida ullada al que son els diaris.No le he vista i no opine però resumir els quatre llibres resulta difícil; presentar-los es altra cosa.
Obres pensades fonamentalment per a joves però que van molt bé per a qualsevol.

A INTERNET:

Web oficial: