Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

viernes, 16 de julio de 2010

EL QUE TENIM D'AMIN MAALOUF


SOBRE L'AUTOR

Els pares d'Amin Maalouf eren periodistes d'ascendència cristiana. La seva mare procedia d'una família tradicionalment catòlica i francòfona, i el seu pare, de formació anglòfona, procedia de la comunitat melquita. Amin Maalouf cursà estudis de sociologia i d'economia política en una escola jesuïta francesa i a la universitat francesa de Beirut.

Va treballar com periodista durant 12 anys. Fou director del diari an-Nahar fins al començament de la guerra civil libanesa del 1975, quan es va exiliar a França amb la seva dona i els seus tres fills, i on resideix des d'aleshores. Allà fou redactor en cap de la revista Jeune Afrique, cobrint nombrosos esdeveniments importants com la guerra de Vietnam o la revolució de l'Iran, i va fer reportatges en més de seixanta països. A partir del 1985, arran de l'èxit obtingut amb Les croades vistes pels àrabs, es dedica exclusivament a l'escriptura.

La seva obra es troba marcada per les seves pròpies vivències: la diversitat dels seus orígens, la convivència amb diferents llengües i religions, l'enfrontament entre comunitats i l'exili. En la ressenya de la UAB a l'ocasió de l'Any de la Mediterrània 2003/2004 es diu que "Maalouf combina la narració de fets històrics fascinants amb fantasia i amb idees filosòfiques. Les seves novel·les ofereixen una visió sensible i refinada dels valors i les actituds de les diferents cultures del Pròxim Orient i del Nord d'Àfrica i, en conjunt, del món mediterrani, entre les quals intenta sempre d'establir ponts de diàleg i de comprensió".

El 6 d'abril del 2006 va ser investit doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) i el juny del 2010 ha rebut el premi Príncep d'Astúries de les lletres.MÉS INFORMACIÓ

Web de l'autor ( francés i angles)

http://www.aminmaalouf.org/

Web de la Fundación Príncipe de Asturias

http://www.fpa.es/premios/2010/amin-maalouf/text/

Entrevista en ABC

http://www.abc.es/20100610/cultura-libros/tenemos-derecho-desesperacion-20100610.html

Videos amb entrevistas: Posant el nom de l’autor a google (videos) surten una gran varietat

TENIM A LA TEUA BIBLIO.........

LAS CRUZADAS VISTA POR LOS ÀRABES. (1983)

Les guerres les conten els qui guanyen i el que mostren sempre es pàrcial. En aquest magnìfic treball

arreplega les croniques dels qui patiren les creuades, tant cristians pero sobretot musulmans. Un punt

de vista diferent i molt

interessant.

LEON EL AFRICANO. (1986)

L’obra que el va fer famós. La història de Hasan, que en 1492, després de la conquesta de Granada comença un vida plena d’aventures que ens mostrarà tots el territoris del Mediterrani en aquells anys. Considerada una de las gran obres de la novel·la històrica.

LOS JARDINES DE LA LUZ (1991)

Mani és un personatge de principis de l’era cristina que naix vora el riu Tigris. Aplegarà a se el fundador d’una doctrina que conciliarà 3 religions però que acabarà sent perseguit per tots els imperis del seu temps. Conegut d’Egipte fins a Xina, esta novel·la ens mostra la complicada vida d’aquest gran personatge sinó també el món que li va tocar viure.

IDENTIDADES ASESINAS (1998)

En aquesta obra, que no és una novel·la, Amin Maalouf raona i denuncia els motius que porten al ser

humà a matar-se entre sí per una idea, una llengua, una religió,.... Comença explicant la seua identitat, el seu dualisme entre Europa i Orient Mitjà, entre la cultura libanesa i la francesa. Acaba desitjant que quan d’ací un temps algú es trobe el llibre li resulte estrany que estiguen d’actualitat i es parle d’aquestes cose. En mig..... el que diu enmig millor el descobriu vosaltres.

EL VIAJE DE BALDASARE. (2000)

A l’any 1666, en que es parlava que anava a acabar-se el mon (trobareu perquè al llibre), un comerciant ha de buscar per tota Europa un estrany i important llibre. Una forma entretinguda de coneixer Europa al segle XVII amb una bona novel·la.

lunes, 12 de julio de 2010

El arte de ser minimalista.


Una amiga hem parlà del llibre, que tenia interés en llegir-lo i que havia sentit que estava a internet. Després d'una búsqueda vaig comprovar que l'autor havia penjat a internet el llibre en pdf, traduit i tot. Complida la petició he pensat que igual hi ha gent interessada en llegir-lo.NOVEL·LES CURTES EN ANGLÉS


Una sèrie de coincidències han portat a que fa uns mesos ens aplegara una donació de novel·les curtes en anglés; un tipus de material amb el que no contavem. Son un total de de 532 llibret per a un nivell d'angles com d'institut. Podeu baixar-vos la llista completa preparada en format word.

LLIBRE NOUS JULIOL 2010 - ASA LARSSON


ASA LARSSON


Una de les millors autores de la literatura escandiva actual i de les millors del món per que fa a la novel·la negra. Des les seues obres s'han dit autèntiques meravelles. El millor és comprobar-ho si li agrada el gènere i opinar en aquest mateix espai.


AURORA BOREAL


El cos del predicador més famós de Suècia apareix mutilat a una amagada esglèsia; la germana, que ha trobat el cadaver, és la sospitosa i ha de demanar ajuda a una amiga advocada, Rebecka Martinsson, que compta amb l'ajuda d'una peculiar policia embaraçada. Al poble molta gent té coses amagades i la neu de l'hiverns no tarda en tintar-se de sang.


SANGRE DERRAMADA


Esta vegada es estiu, quan brilla el sol de la mitja nit a Suècioa. Han assassinat una sacerdotisa luterana després de torturar-la. Passa el temps sense que la policia averigüe res i han de demanar l'ajuda de l'advocada; hi ha que no veu amb bons ulls que una dona es faça càrrec de l'esglèsia.