Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

viernes, 31 de diciembre de 2010

L'ARBRE D'ADOPTAR POEMES

Aci teniu el text en forma d'arbre que es logotip de la Campanya. Esperem la vostra participació.Adoptar un poema, fer-lo un

poc més teu però al temps que siga un poc més de

tots perquè l’has soltat al vent, perquè ara circula lliure,

perque ara no sols es teu. Adoptar un poema es com declarar-lo major d’edat, com dedicar-li un espai que no tenia, com

presentar un plat en un dinar als millors amics. Adoptar un poema significa difondre’l manifestar que el consideres teu, que t’agrada, que l’estimes que de tant en tant l’acarones, el mires, els sents. Adoptar un poema volem que siga donar-li veu a la poesia, omplir la biblioteca de poemes, de sentiments, d’alegries. Adoptar un poema volem que siga donar llum a unes pareds plenes de llibres. una llum que

calfa, una llum que il·lusiona, una llum càlida i tendra com les mans que estimen, com els ulls que busquen, com els llavis que desitgen. Adoptar un poema volem que siga com el suau amaneixer d’un dia tranquil de primavera sobre el blau d’una mar en calma; un fet que fixe la vista en un punt llunyà i et permeta descobrir un altre horitzó, un horitzó llunyà, desitjable, diferent.

Un horitzo que respón a un altre poema que alguna altra persona ha decidit adoptar i que et mostra, et presenta, t’ensenya un altre sentitment, una altra vida més allà de les pàgines buides, perquè les hem omplit de lletres, de lletres que s’han unit en paraules,

de paraules que ballen juntes a la llum de la lluna, s’agafen

de les mans com en una dançà mile·lenària

per oferir unes frases

plenes de

sentit, i

de moltes

coses que

un dia

vas a

vore,

vas a

sentir

lligades a un paper.

Adopta un poema a la Biblioteca de Polinyà.Envians un poema que anirà

formant el poemari de Polinyà, la col·lecció de poemes que farem un

poc del sentiments, dels gustos de tots. Serà un poc el teu llibre

encara que amb poemes d’altres, perquè a eixos altres que els han escrit els fas teus en adoptar el seu poema.
El text es d'Eduard J. Gay

CAMPAÑA ADOPTA UN POEMA


CAMPANYA ADOPTA UN POEMA A LA BIBLIOTECA DE POLINYÀ.
De segur que hi ha un poema, la lletra d’una cançó, un tros d’algun escrit, d’algun lloc, que et resulta especial, que t’agrada.
Et proposem una activitat senzilla però important en la que pots participar: Construir un poemari. Un conjunt de poemes que responen al gust d’un conjunt de persones, totes les que formen la Biblioteca de Polinyà.
Sols has de copiar el poema, la cançó, el text en una fulla i fer-lo arribar a la Biblioteca. Allí el farem públic, l’exposarem que per tot el que vullga puga llegir-lo; al mateix temps arxivarem una copia al que serà el Poemari de la Biblioteca de Polinyà: un llibre ple de poemes de tots.
El Poemari serà presentat en una lectura pública dels poemes que el composem el diumenge 27 de febrer. Si vols pots participar en la lectura amb el poema que has enviat; sols has de dir-ho. Després el Poemari quedarà a la Biblioteca per ser llegit per sempre.
Serà un poc com participar en l’escriptura d’un llibre de poemes.
Has d’enviar abans del 20 de febrer un poema(en un full). Indica el seu autor i si ho saps de quin dels seus llibres és el poema. També el teu nom.
Animat !!
És una activitat bonica i, encara que no ho semble .... és important.
ADOPTA UN POEMA A LA BIBLIOTECA DE POLINYÀ

Imagineu un arbre nu, sense fulles, afectat per una tardor cruel; cada poema vostre serà com anar afegint una fulla verda que l'ompliga de primavera. Eixe arbre el tenim a la biblioteca i el volem omplir de fulles verdes. Aporta la teua gota de primavera abans del 20 de febrer, en ma, per email, ....un poemea teu, d'algun poeta, una lletra de cancò.