Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

miércoles, 1 de junio de 2011

CAMINARAS CON EL SOL - Alfonso Mateo Sagasta

L'any 1536 el Governador de Guatemala informa estar molt content d'haverse enterat de la mort d'un espanyol, Gonzalo Guerrero. Perquè? Com pot explicar-se?
Amb eixa idea Alfonso Mateo-Sagasta ha escrit una novel·la històrica meravellosa. De fet no vaig poder deixar el llibre fins acabar-lo. No sols la història un mereix, el tema en sí, sinó també l'estil, la forma com està contada. En poques pàgines conta molt sobre el fet del descobriment i conquesta d'Amèrica i les conseqüencies posteriors.
Uns conqueridos convertits en naufrags son capturats pel indígenes. Uns seran sacrificats, altres es convertiran en esclaus. El nostre protagoniste comença un camí complex pero que fa viure al lector un canvi personal de foma impressionat.
Es nota que m'ha impactat el llibre i entenc que puc crear espectatives que després altres, al llegir-lo, consideren exagerades, però es l'efecte que m'ha causat.
El procés d'un espanyol convertit en esclau a un espanyol odiat pels espanyols per...... Haureu de llegir el llibre.
El llibres anteriors de l'autor (El olor de la especias, Ladrones de tinta, El gabinete de maravillas) em van agradar però aquest m'ha impactat, m'ha fet disfrutar d'una bona novel·la històrica, construida amb informació exacta i contrastada i una estructura àgil i que et captura.
Està clar que us el recomane, com els anteriors, que també estan a la Biblioteca.