Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

lunes, 6 de junio de 2011

DEL CLUB DE LECTURA: EL MUT DE LA CAMPANA.

A la sessió del passat divendres 3 de juny comentarem "El mut de la campana", de Josep Lozano. Com sempre va hi haure opinions diverses, el que va enriquir la reunió i animà la cosa. Sobre la temàtica del llibre dir-vos que hi ha un personatge central que es fa religiós com a forma de millorar dins la societat de l'època. Per cert, està ambientada al segle XVII, a Valencia ciutat.
Alguns dels membres del club no els va agradar la forma previsible del final; algúns opinaven que previsible a mitges. Us aclarirè que no s'acaba en que el prìncep s'escapa amb la princesa amb un cavall volador; això crec que es d'un altre llibre.
Coincidirem en la maestria de l'autor en mostrar-nos la societat valenciana del segle XVII en tota la seua versió mes cruda; coincidirem en la gran quantitat de experessions, frases fetes, llegendes, .... de la nostra tradició com a valencians; algunes expressions encara perduren.
També quedarem d'acord en que la historia del protagonista es un fil ben gros d'on pengen tot un seguit d'històries entre interessant i molt interessant.
Un altre detall interessant és que al temps que vas llegint, i a poc que el lector o lectora conega València, us serà fàcil imaginar-se visualment on estan passant cadascuna de les coses.

Per si algú de vosaltres vol vindre al Club de Lectura de Polinyà el proper llibre es "Sostienes Pereira" de Antonio Tabucchi, i hem quedat el divendres dia 1 de juny a les 19 hores. Animeu-vos!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario